Odločitev za prenovo doma običajno ni preprosta odločitev, saj je pogojena z nešteto faktorji, ki morajo biti medsebojno usklajeni. Najprej se moramo vprašati, kaj si sploh želimo, nato moramo svoje želje uskladiti z razpoložljvim finančnim stanjem, sledi izbira primernih izvajalcev in na koncu naj bi z usklajeno izbiro barvnih odtenkov notranjih sten, notranje opreme in dekorja, dali piko na i našim bivalnim prostorom. Predvsem pri zadnji točki se nam rado pripeti, da ob poplavi nasvetov iz interneta in ogromne ponudbe v trgovinah preprosto ne vemo več, kaj si želimo. Če ste že od začetka sodelovali z arhitektom, tega problema najbrž ni, saj najbrž zaupate njegovemu mnenju. Če pa ste za vse ostali sami, včasih potrebujete nekaj malo usmeritve, da življenje postane lažje.

Najpreprostejši način za izbiro barv in stila je, da si za vsak prostor posebej izberete najljubšo fotografijo, ki v vas vzbuja pozitivne in harmonične občutke. Ko imate fotografijo izbrano, za pomoč poprosite nekoga, ki uporablja Photoshop ali kakršen koli program, ki omogoča izbiro odtenkov. Potem ko iz fotografije “izvlečemo” željene odtenke barv, jih zaradi lažje predstave razvrstimo po priljubljenosti. Na podlagi te lestvice se boste lažje odločili, koliko določene barve boste vnesli v prostor.

Če se vam to še vedno zdi preveč zakomplicirano, nam lahko vaše fotografije pošljete na naš email, kjer vam bomo izdelali BARVNO KARTO (cena za izdelavo ene barvne karte: 20 EUR). Napišite nam tudi, katerih barv si želite več in katerih manj. Izdelana barvna lestvica vam bo služila kot inspiracija in usmeritev pri izbiri notranjega pohištva, barvnih kombinacij sten, dodatkov, posteljine, itd.. Možnosti je toliko, kolikor je posnetih fotografij in teh ni malo. Kot dodaten vir informacij pri izbiri barv v vaših bivalnih prostorih vam lahko služi tudi objava na našem blogu PSIHOLOGIJA BARV IN NJIHOV POMEN in ČUDOVITI SVET BARV. Sedaj pa kar veselo na delo.

Povpraševanje in fotografijo, ki naj bo po možnosti čim večja, pošljite na mail info@penzl.si

 

inspiracijska-karta-2

inspiracijska-karta-3

inspiracijska-karta-4

inspiracijska-karta-5